Freud’un Psikanalitik ekolü yıllar sonra bile kültürel birçok dinamiğin eleştirisini oluşturuyor. Bugün sadece insanı değil dini, politik, sosyalojik ve antropolojik açıdan birçok alanda dönüşerek bugüne gelmiş bir ekol.Peki bu kapsamlı ekolün kurucusu Freud, söz konusu aşk olunca ne diyor?
Psikanalitik kuram, ergenin yaşadığı öfke için ebeveynlerle kurulan ilişkilere, nesne ilişkilerine ve ödipal dönem çatışmalarının tekrarlanmasına vurgu yapar.
Louvre Müzesinin koridorlarında yürüyüp tarihin en ünlü heykellerine, tablolarına, mozaiklerine hayran kalıyorsunuz. Ancak o da nesi? Bir anda başınız dönmeye başlıyor, gücünüzün azaldığını hissediyorsunuz. Bir nevi sanat çarpması gibi. İşte tam olarak bu durumun literatürde bir adı var; Stendhal Sendromu.
“Yaşama Sanatı” kitabının yazarı Alfred Adler, 1870 yılının soğuk bir şubat ayında Avusturya’da dünyaya gelmiştir. Avusturyalı psikiyatrist Adler, bireysel psikoloji ekolünün kurucusudur. Freud ve Jung’un da yer aldığı derinlik psikolojisinin kurucuları arasındadır. 1895 yılında Viyana Tıp Fakültesi’ni başarıyla tamamlayan Adler, bir dönem pratisyen hekim olarak çalışmıştır. Bu dönemde, hasta olan bireylerin içerisinde bulunduğu çevreyle…
Psikanalizin kurucusu, Avusturyalı Nörolog Sigmund Freud, 163 yıl önce 6 Mayıs 1856’da Çek Cumhuriyeti’ne bağlı Příbor kasabasında doğdu. Freud’un 163. doğum gününe özel Twitter’da yaptığımız paylaşımları sizler için derledik.
Freud Bu İşe Ne Derdi, ünlü psikoterapistlerin gündelik sorunlarımıza verebilecekleri yanıtları teoriler üzerinden derleyen, okuru sıkmadan birkaç sayfada birden fazla bakış açısını birleştiren bir kitap. İsmi sizi aldatmasın, içerik yalnızca Freud’un fikirlerinden ibaret değil; psikolojinin pek çok farklı kavram ve teorilerine yer verilmiş. Araştırmalarla zenginleştirilmiş ve üslup açısından kolay okunulabilir, merkeze alınan sorular ise hem eğlenceli…
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ünlü psikoterapistlerin COVID-19 salgını için önerilerini sizin için derledik. Freud, Piaget ve Karen Horney’e kulak vermeniz dileğiyle! Freud’u dinle ve EVİNDE KAL! View this post on Instagram Freud'u dinle ve EVİNDE KAL! . . Fotoğraf: @freudmuseum Tasarım: @tasarimvepsikoloji . . #psikolojiağı #evindekal A post shared by Psikoloji Ağı (@psikolojiagi) on Mar 19, 2020 at 11:01am…