Sezgisel Yeme – Temel Prensipler

Sezgisel yeme, bireyin, vücudun verdiği fiziksel açlık, tokluk ve doyum sinyallerini dinleyerek ve bu sinyallere uyum sağlayarak yemek yeme biçimidir. Öz bakım ve öz şefkati merkeze alır.

Beden algısı ve yeme davranışındaki problemlerle “sezgisel yeme” ışığında çalışmak giderek yaygınlaşmaktadır.

Psikoloji Ağı olarak Sezgisel Yeme konusuyla temel prensipleri konuşmak üzere Klinik Psikolog Egenur Bakıner Yücebilgiç ile bir araya geliyoruz.

Konuşmacı Hakkında:

Klinik Psikolog Egenur Bakıner Yücebilgiç lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji ve sosyoloji çift anadal programını bitirerek; yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Klinik Psikoloji bölümü yetişkin alt dalında “Sezgisel Yeme Ölçeği-2’nin Türkçe ve Türk Kültürüne Adaptasyonu” adlı tez konusu ile tamamladı. Klinik Psikolog olarak yetişkin popülasyonla çalışmaktadır. Psikoloji alanında kitap çevirileri de bulunan Bakıner Yücebilgiç aynı zamanda bireysel katılımcılar, kurumlar, üniversiteler ve STK’lar için yeme bozuklukları, beden algısı problemleri ve sezgisel yeme üzerine farklı atölyeler ve etkinlikler düzenlemektedir ve sezgisel yeme alanında Türkçe yazılmış ilk kitap olan ‘Yiyerek Özgürleş’in yazarıdır.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.

Kontenjan sınırlıdır.

Kayıt için: https://forms.gle/B2e3BBKCKeMV777B8

İlgini çekebilir:  2020'den bugüne Psikoloji Ağı neler yaptı?

İlgili İçerikler

Bir yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir