Hakkında
Diller
İngilizce - Profesyonel Almanca - BaşlangıçÇalışma Alanları
Davranış Problemleri - Öfke Kontrolü İlişkisel Problemler (Aile içi ilişkiler Kaygı Bozuklukları (Sosyal Kaygı-Sınav Kaygısı vb.) Korku ve Fobiler Okula Uyum Sorunları Otizm-Asperger Sendromu-Gelişim Geriliği-Uyaran Eksikliği Özgüven Eksikliği Sosyal İletişim Problemleri Takıntılar ZorbalıkUnvanı: Psikolog
Sosyal Medya
Uzman Hakkında
Psikolog Duygu Zuhal Devrim, lise eğitimini Çukurova Bilfen Koleji Fen Lisesi’nde tam burslu tamamladıktan sonra, Kadir Has Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur.
Lisans eğitimi süresince Kadir Has Üniversitesi araştırma laboratuvarlarında bağlanma & otobiyografik hafıza üzerine yürütülen araştırmaların asistanlığını yapmış, bu çalışmalar 2 yıl boyunca WordPress’te yayınlanmış ve TÜBİTAK desteği almıştır.
Lisans eğitiminin son senesini, Bremen Üniversitesi Almanya’da tamamlamış ve burada üniversitenin Çocuk & Aile Laboratuvarında misafir araştırmacı olarak genç yetişkinler ile çalışmıştır.
Mezuniyetinden önce gönüllü stajlarını iki farklı merkezde tamamlamış ve seksenden fazla çocuk ve genç yetişkin danışanı bir yıl boyunca gözlemleme ve vaka üzerinde süpervizyon alma fırsatı yakalamıştır.
2021 yılında Amerika Bilimsel Müdahale Derneği üyesi olan BBA Otizm ’de özel gereksinimli bireylere yönelik bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlamış ve uygulamıştır.
2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Nuhun Gemisi Aile Danışma Merkezi’nde psikolog olarak çalıştığı dönemde, tanı almış ya da risk grubundaki çocuk ve gençlerin psikososyal destek süreçlerinde görev almıştır.
Dr. Nevin Dölek tarafından verilen Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamıştır. Sonrasında Nilüfer Devecigil tarafından verilen ve Family Psychology Services onaylı, Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Nilüfer Devecigil tarafından verilen süpervizyon sürecine devam etmektedir.Prof.Dr. Yavuz Samur tarafından verilen Eğitimde Teknolojik Destek, Prof. Dr. Tolga Erdoğan tarafından verilen Çocuklara Okuma Alışkanlığı Kazandırma, Prof. Dr. Acar Baltaş tarafından verilen Yılmaz ve Özyeterliliği Yüksek Gençler Yetiştirmek ve Zihin Kuramı Pratikleri eğitimlerini tamamlamıştır.
Psikolog Duygu Zuhal Devrim çocuklarla çalışmalarında ağırlıklı olarak Deneyimsel Oyun Terapisi yaklaşımını uygulamakta, gelişimsel destek ihtiyacı olan çocuklarda ise Özel Eğitim desteği vermektedir. Ergenler ve genç yetişkinlerde ise Bilişsel Davranışçı Terapi ve Çözüm Odaklı Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımı ile çalışmaktadır.
Türk Psikologlar Derneği üyesidir ve Türkçe & İngilizce çift dilde seans vermektedir.
- Yetişkinlerle Çalışma Alanlarından Bazıları: Kaygı Bozuklukları (Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Sosyal Kaygı Bozukluğu vb.) Öfke Kontrolü, Duygu Düzenleme, Dikkat Problemleri, İlişkisel Problemler (Aile içi ilişkiler, sınırlar vb.), Özgüven Eksikliği
- Çocuklar ile Çalışma Alanlarından Bazıları: Kaygı ve Korkular, Fobiler, Takıntılar, Bağlanma Problemleri, Davranış Problemleri, Öfke Kontrolü, Duygu Düzenleme, Uyum Problemleri, Kontrol Problemleri (yemek, tuvalet vb.), Depresyon, Sosyal Problemler, Sosyal Beceri, Pragmatik İletişim Bozuklukları, Dürtü Kontrolü, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Otizm, Asperger, Uyaran Eksikliği, Gelişim Geriliği
- Ergenlerle Çalışma Alanlarından Bazıları: Ergenlik Problemleri, Depresyon, Kaygı Bozuklukları (Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Sosyal Kaygı Bozukluğu vb.), Sınav Kaygısı, Öfke Kontrolü, Duygu Düzenleme, Dikkat Problemleri, İlişkisel Problemler (Aile içi ilişkiler, sınırlar vb.) Akran Zorbalığı, Özgüven Eksikliği
Eğitim
-
Psikoloji
- Kadir Has Üniversitesi, İstanbul
- 2016-2021
-
Psikoloji
- Bremen Universitesi, Almanya
- 2019-2020
-
Yüksek Başarı Belgesi
- Özel Çukurova Bilfen Koleji Fen Lisesi
- 2012-2016
Deneyim
-
Psikolog & Aile Danışmanı
- Nuhun Gemisi Aile Danışma Merkezi
- 2021-2023
-
Psikolog & Aile Danışmanı
- Acıbadem BBA OTIZM
- 2020-2021
-
Psikolog & Aile Danışmanı
- PsikoNöroPedia
- 2024