Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) – Etkinlik

Psikoloji Ağı olarak, Kabul ve Kararlılık Terapisi’ni (ACT) daha yakından tanımak ve temel prensipleri hakkında konuşmak için Uzman Psikolog Simge Korkut ile 24 Ocak Salı günü bir araya geliyoruz. 

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), bilişsel davranışçı terapi ekolünden gelişmiş bir terapi türüdür. Danışanın yaşamını olumsuz etkileyen durumlar, yaşantılar, duygu ve düşünceler ile başa çıkabilmek için kabullenmeyi esas alarak; danışanın hedeflerine ulaşmada eyleme geçebilmeleri ve yaşamının anlam arayışında destek sunmayı amaçlar. 

Psikoloji Ağı olarak, Kabul ve Kararlılık Terapisi’ni (ACT) daha yakından tanımak ve temel prensipleri hakkında konuşmak için Uzman Psikolog Simge Korkut ile 24 Ocak Salı günü bir araya geliyoruz. 

Konuşmacı hakkında: 

2010 senesinde Saînt Benoît Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra psikoloji lisans eğitimi için Strasbourg üniversitesine gitmiştir.  2013 senesinde Türkiye’ye dönerek İstanbul Aydın Üniversitesinde psikoloji eğitimini tamamlamıştır. Analitik kökenli lisans eğitiminden sonra uzmanlığını Bilişsel Davranışçı Ekole sahip olan İstanbul Kent Üniversitesinde  ‘’ACT’nin  Kaygı Bozuklukları Üzerine Etkisi’’ başlıklı bitirme projesini tamamlayarak almıştır. Lisans ve yüksek lisans hayatı boyunca bir çok kurumda stajyer ve gözlemci olarak çalışmıştır. 2017 senesinden beri Medicalpark Hastaneler gruplarında çalışmakta olup mevcut durumda kurucusu olduğu Moti İnstitute Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde seans yapmakta ve eğitimler vermektedir. Uzmanı olduğu Kabul ve Kararlılık Terapi (ACT) eğitimini kurucuları Dr.Steven Hayes ve Dr.Russ Harris’ten almıştır. Uzmanlık alanları: kaygı bozuklukları, depresyon, OKB, ilişki sorunları, bağımlılık. Ergen, Yetişkin ve LGBTQİ-+ bireylerle çalışmaktadır. Aynı zamanda Association for Contexual Behavioral Science (ACBS),  Association Francophone  Pour Une Science Comportementale Contextuelle (AFSCC) profesyonel üyesidir. Fransa’daki ve Türkiye’deki çalışmalarına devam ederken  Fransızca – Türkçe çeviriler yapmaktadır. 

Etkinlik psikoloji alan çalışanlarına ve son sınıf öğrencilerine açıktır. 

Katılım bedeli 100 TL’dir.

Kayıt bağlantısı: https://iyzi.link/AI5nIw

İlgini çekebilir:  2020'den bugüne Psikoloji Ağı neler yaptı?

İlgili İçerikler

Bir yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir