Psikoterapi, kime, nasıl? Bizim kültürümüzde işe yarıyor mu? Batılı kitaplardan okuduklarımız Anadolu’nun ortasında işliyor mu? Bugünlerde pek bi moda terapileri, terapi odasında olanları ekranlarda, dizilerde, filmlerde görmek; üzerine de bir dizi söz söylemek. Dizilere konu olan terapist ve Anadolu insanı temasını biz de kendimizce masaya yatıralım istedik. Derdimiz konuyu incelemek değil, meslaktaşlarımızla birlikte sohbet etmek….
Kitaplar genellikle ilkokul 1. Sınıfta hayatımıza giriveriyor. Hatta şanslıysak bazılarımız 3-4 yaşlarında ebeveynlerimizin bizlere okuduğu resimli hikâye kitaplarıyla tanışıyoruz. Kim derdi ki kitaplar, hikayeler ya da romanlar bireyde psikolojik anlamda iyilik hali yaratır? Uzun süredir literatürde var olan ve uygulanmaya devam edilen bibliyoterapi ile bu mümkün. Peki bibliyoterapi nedir, ne işe yarar, eksileri ve artıları…
Etkinlikte Bir Başkadır dizisi çift ve aile perspektifinden tartışılacaktır. Dr. Öğretim Üyesi Yudum Söylemez moderatörlüğünde gerçeklesek olup, interaktif paylaşımlar içerecektir. 8 aralık salı günü saat 20.00da gerçekleşecektir. Etkinlik ücretsizdir ve diziyi izleyen meslektaşlarımızın katılımına açıktır. Katılım için online formun doldurulması gereklidir.
“Hayat size acıyı zaten getirir. Sizin sorumluluğunuz neşeyi yaratmaktır.” Milton H. Erickson Kitabın yazarı olan Jay Haley, kısa süreli terapi, aile terapisi ve stratejik psikoterapi geliştirmeye yardımcı olan 20. yüzyıl psikoterapistidir. Geliştirdiği Stratejik Aile Terapisi’ni ise Milton H. Erickson’un çalışmalarından uyarlamıştır. Jay Haley yazdığı “Sıradışı Terapi” isimli bu kitabıyla aynı zamanda Milton H. Erickson’un meslek dünyasında tanınmasına…
Bu atölye dizisinin amacı, ruh sağlığı alanında ciddi bir eksikliği olduğunu düşündüğümüz belirli başlıklar üzerinden bu alanda çalışan ve/veya çalışacak olan psikolog ve psikolojik danışmanlarla (ve bu bölümlerde okuyan öğrencilerle) interaktif atölye çalışmaları yürütmektir.