Bugün ülkemizde alanın içerisinde yer alan öğrenciler, meslektaşlar ve eğitimciler daha yetkin olabilmek, alanın getirdiği ”bilme istenci” ni karşılayabilmek ve uygulama sırasında daha faydalı olabilmek adına birçok eğitim takip ediyor.
Sindrella Kompleksi, içsel özgürlüğünü elde etmekte çekinik olan kadınların, yaratıcılığını ve içindeki gücü kullanamamasını; bastırılmış korku ve olguları kapsar. Kadının hayatını dilediği şekilde yaşamak ve bu uğurda mücadele etmek yerine, armut piş ağzıma düşvari, isteklerini ona hep veren, onun yerine hep düşünebilen ve karar alabilen bir kurtarıcısını beklemesidir.
Yaratmak istediğimiz değişimler, çözüm olmak istediğimiz sorunlar için; belirli bir zaman aralığında, yapılan analizlerle ihtiyaçlara yönelik eylemlerin sistemli şekilde ilerlediği çalışmalara proje denir. Projemizi hedefimize yönelik olarak geliştirebilmek ve uygun hibe desteğini sağlayabilmek adına; mevcut durum analizi, hedef, paydaş analizleri, mantıksal çerçeve gibi bilimsel adımlara uygun olması gerekmektedir. Avrupa Birliği Projeleri Avrupa Birliği (AB) tarafından…
İlk yardım dediğimizde akıllara çoğunlukla fiziksel müdahale geliyor. Ancak afet, göç, kaza gibi kriz durumlarında uygulanacak psikolojik ilk yardım müdahaleleri de oldukça önem taşıyor. Bu bağlamda Psikoloji Ağı Akademi olarak üç gün sürecek Psikolojik İlk Yardım Eğitimi ile sizlerleyiz. Tarih: 21, 22, 23 Mayıs – Cumartesi, Pazar, Pazartesi Saat: 20.00-23.00 Eğitim İçeriği: Modül 1: Akut Dönem…
Ölüm, tüm insanların kontrolü dışında gelişen, müdahale edemediğimiz en çarpıcı olaylardan biridir. Kaybın ardından yaşanan yas sürecinin acı verici etkileri olduğu gibi sağlıklı tamamlanan yas sürecinin ardından büyüme, olgunlaşma, direnç gibi kazanımlar da elde edilmektedir. Yas süreci, iç dünyamız ile gerçek dünya arasında uyum yakalamamızı sağlayan bir süreçtir.
Bu yazıda, Erasmus programından yararlanarak İspanya’ya gitmek için neler yapmanız gerektiğini genel hatlarıyla açıklamayı amaçlıyorum. Gelin, Erasmus macerama birlikte bakalım!
Suç insanlık tarihinin uzun süredir bir parçası olmasına rağmen fail konumunda erkekler ön plandadır. Kadınların suç işlemeyeceğine yönelik kalıp yargıların temelinde toplumsal cinsiyetin kadına atfettikleri bakım veren, destekleyen, itaat eden özellikleri etkilidir.
Ergenlik dönemi; fiziksel büyüme, cinsel gelişim ve psikososyal olgunlaşmanın gerçekleştiği, çocukluktan yetişkinlik hayatına geçiş süreci olarak tanımlanmaktadır. (Parlaz, Tekgül, Karademirci ve Öngel, 2012).