Kitaplar genellikle ilkokul 1. Sınıfta hayatımıza giriveriyor. Hatta şanslıysak bazılarımız 3-4 yaşlarında ebeveynlerimizin bizlere okuduğu resimli hikâye kitaplarıyla tanışıyoruz. Kim derdi ki kitaplar, hikayeler ya da romanlar bireyde psikolojik anlamda iyilik hali yaratır? Uzun süredir literatürde var olan ve uygulanmaya devam edilen bibliyoterapi ile bu mümkün. Peki bibliyoterapi nedir, ne işe yarar, eksileri ve artıları…
Herkese merhabalar! Okulumuz hocalarından Arş. Gör. Ekin Doğa Kozak ile Klinik Psikoloji hakkında konuşmak üzere 26 Ekim pazartesi günü saat 21.00’da canlı yayında toplanıyoruz. Katılım sınırlaması yoktur. Hepinizi bekliyoruuz! Tarih: 26 Ekim 2020 Saat: 21:00 Yer: @ikupsikoloji
Psikanalizin kurucusu, Avusturyalı Nörolog Sigmund Freud, 163 yıl önce 6 Mayıs 1856’da Çek Cumhuriyeti’ne bağlı Příbor kasabasında doğdu. Freud’un 163. doğum gününe özel Twitter’da yaptığımız paylaşımları sizler için derledik.
\”Multidisipliner Alanlarda Psikoloji\” başlığı altında psikolojinin hayatın içinde olduğu, her alana temas ettiği noktalarda alanında uzman kişilerin konuşmalarının olacağı program için gün sayıyor bulunmaktayız. Günlük hayatta merak edilen sorularınızı bir de alanında uzman kişilerden dinlemek istemez misiniz? ■Psikologlar nerelerde, kimler ile birlikte çalışır? ■Hangi meslek dalları ile yakın ilişki içerisindedir? ■Sivil toplum kuruluşlarındaki yeri nedir?… …
-Bu yazı film hakkında spoiler içerir.- Lynne Ramsay’in yönettiği ve başrollerini Tilda Swinton ve Ezra Miller’ın paylaştığı We Need to Talk About Kevin filmi anne ve çocuk nesne ilişkisini ve psikanalitik açıdan gelişimi bir olgu olarak takip etmemize imkân sağlayan ve üzerinde bolca çıkarımlar yapabileceğimiz bir yapım olarak karşımıza çıkıyor….